Днес хората, които сте избрали, се изплюха върху правото ви

...
 Днес хората, които сте избрали, се изплюха върху правото ви
Коментари Харесай

Трифонов към българите: Днес хората, които сте избрали, се изплюха върху правото ви да решавате

 Днес хората, които сте избрали, се изплюха върху правото ви да решавате, разяснява Слави Трифонов през днешния ден във фейсбук. Поводът е случващото се в Народното събрание, съобщи през днешния ден.бг.

Ето какво написа той:

" Вие, уважаеми хора, които четете тези редове, сте свободни, имате щастието да живеете в изискванията на народна власт, в свободна страна, която е парламентарна република и можете да избирате по какъв начин да живеете, какво да вършиме, свободно да решавате за себе си и за живота си и свободно да избирате. Да избирате хора, които да ви съставляват.

И през днешния ден, в българския Парламент, една огромна част от хората, които сте избрали да ви съставляват, и по тъкмо парламентарните групи на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи най-нагло се изплюха върху вашето право да решавате. Знам, че звучи доста прочувствено това, което споделям, само че въпросните депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи отхвърлиха да одобряват Закона за референдумите, с което отхвърлиха да ви дадат опцията да решавате. Тоест, тези хора се считат за богоизбрани, употребяват ви единствено на парламентарни избори и по-късно задоволяват, главно своите, потребности като ви подценяват, унижават, не се преценяват с вас и, нагледно казано, ви се подиграват в очите. Това е чудовищно и безусловно недопустимо.

С моите сътрудници сме правили референдум, един от дребното в модерната ни история. На него гласоподаваха общо 3 488 558 и това е безусловно доказателство, че вие, уважаеми български жители, желаете да бъдете питани. Но не по този начин мислят огромна част от българските депутати. Това е подобен позор. Направо нямам думи. А това доста рядко ми се случва. Дали всеки народ си заслужава управниците? Сигурно е по този начин. Но аз персонално, мисля че ние не заслужаваме такива управници.

Ние заслужаваме хора, които не лимитират нашите права, а в противен случай, поддържат ни и се грижат ние да бъдем свободни и уважавани. Сега и да ви споделям, помислете си другия път като гласувате, няма смисъл, тъй като първо би трябвало да почистим този отпадък, който се е събрал в този Парламент. И забележете, не го споделям като метафора, а съм пряк.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР